“Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα.” έλεγε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης. “Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων.” ήταν τα λόγια του Alphonse de Lamartine. Η αλήθεια είναι ότι για τη γυναίκα έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. Μια από τις πιο σημαντικές μορφές αναγνώρισης της σπουδαιότητας και της προσφοράς της στους τομείς όπου διαπρέπει κι ενισχύεται η δημιουργία, η ικανότητα και το ήθος, είναι ο έπαινος, η διάκριση. Ειδικά σήμερα που οι ρόλοι και οι απαιτήσεις από εκείνη όλο και αυξάνονται… Αυτός είναι και στόχος των διεθνών βραβείων Greek International Women Awards που διοργάνωσε μια νέα, ευρηματική, δημιουργική γυναίκα που αποπνέει δυναμισμό, ηρεμία, σταθερότητα, αισιοδοξία, τόλμη και βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Ο λόγος για την κα Σοφία Κωνσταντοπούλου.

Μια γυναίκα που εμπνέει με το έργο και τη στάση ζωής της άλλες γυναίκες. Είναι εντυπωσιακό το ότι δεν κουράζεται να θέτει στόχους και να εργάζεται σκληρά για να τους επιτύχει με γνώμονα πάντα την πρόοδο, το κοινό καλό και την προσφορά της σε άλλες γυναίκες. Με τη συνεισφορά της ισχυρής και αφοσιωμένης ομάδας της, δημιούργησαν μια πλατφόρμα για τις Ελληνίδες γυναίκες ώστε να «μοιραστούν την ιστορία τους», την ιστορία επιτυχίας τους, με όλες και όλους εμάς.

Ιδρύτρια και πρόεδρος των Ελληνικών Διεθνών Βραβείων Γυναικών, η μακροχρόνια δέσμευσή της γι’ αυτό τον σκοπό την οδήγησε να δημιουργήσει τα GIWA (Greek International Women Awards), «τη φωνή ενδυνάμωσης και αναγνώρισης των Ελληνίδων γυναικών» όπως τα χαρακτηρίζει. Υπήρξε πολιτιστική και πολιτική σύμβουλος του Ευρωαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών, εκτελεστικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Σοροπτιμιστριών, της μεγαλύτερης γυναικείας ένωσης παγκοσμίως, και εργάστηκε για τα Βραβεία Γυναικών της Ευρώπης, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έπειτα από πάνω από μία δεκαετία που εργάζεται σε οργανισμούς όπως η UNESCO και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, σε βιομηχανίες όπως το LuxuryRetail και το Banking και Shipping, έχει εξειδικευτεί στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω στρατηγικών μάρκετινγκ και CRM. Έχει επίσης διοργανώσει πολλές διεθνείς εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, εκθέσεις, επιδείξεις μόδας, ρεσιτάλ. Έχει βραβευτεί με το ευρωπαϊκό βραβείο για το «Πιο καινοτόμο μάρκετινγκ» στην Ευρώπη όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο CEBIT Δουβλίνο. Το όνομά της έχει καταχωριστεί στο ελληνικό «Who is Who» και στη λίστα των Πιο Σημαντικών Επαγγελματιών στη Ναυτιλία από το 2018 μέχρι το 2020, σύμφωνα με το allaboutshipping.co.uk.

Η συνέντευξη με την κα Σοφία Κωνσταντοπούλου είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Ωστόσο, θεώρησα ότι η καλύτερη μέρα να δημοσιευτεί είναι η σημερινή. Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι λόγοι νομίζω εμφανείς. Όσο περνούν τα χρόνια και δη τη σημερινή εποχή όπου υπάρχει κρίση αξιών και θεσμών, εκείνη μας εμπνέει γιατί με το παράδειγμά της και τη ζωή της αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει όριο σε αυτό που εμείς ως γυναίκες μπορούμε να πετύχουμε. Προτροπή της σε όλες τις γυναίκες είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους και να παραμένουν πιστές στο όραμά τους, γιατί όπως επισημαίνει: ακόμα και οι αποτυχίες τους τούς ανήκουν, ενώ το οφείλουν στον εαυτό τους να γιορτάζουν τις επιτυχίες τους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τη συνέντευξη στο KLIK Magazine.

Πηγή: https://www.klik.gr/gr/el/24-hours/sofia-konstantopoulou-i-gunaika-einai-i-archi-mikron-alla-kai-megalon-pragmaton-/